Business Hi-Tech

Fondul Early Game Ventures lansează un accelerator care va face investiţii de până la 200.000 de euro în 5-6 start-up-uri pe an

Cristian Munteanu, managing partner al Early Game Ventures

Cristian Munteanu, managing partner al Early Game Ventures

07.05.2019, 13:24 134

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) a lansat propriul program de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie, în care vor intra anual 5-6 start-up-uri locale, în care fondul va investi pânǎ la 200.000 de euro pentru 7%-10% din acţiuni.

„Programul nostru de accelerare este foarte selectiv. În condiţiile în care acceptăm doar 5 sau 6 echipe pe an, nu vom funcţiona în sistemul de cohorte folosit de celelalte programe de accelerare din Romania, ci vom fi deschişi către startup-uri pe tot parcursul anului.

Practic, de cate ori vom găsi o echipă în care credem, vom face investiţia pe loc şi vom începe imediat să lucrăm cu antreprenorii. Acesta este un alt lucru foarte important: în programul nostru, echipele de antreprenori lucrează direct cu partenerii EGV, având acces direct la oamenii-cheie şi la toate resursele fondului”, a declarat Cristian Munteanu, managing partner al Early Game Ventures.

„În ultimele luni am analizat peste 150 de startup-uri din care am ales trei echipe în care să investim. Ne asteptăm ca şi pe viitor sa păstrăm această rată de conversie de 2% de la primul contact cu un startup până la investiţia propriu-zisă”, a mai declarat Cristian Munteanu.

Early Game Ventures este interesat de startup-uri care inovează la nivel de tehnologie şi care încearcă să rezolve probleme majore ale clienţilor si ale societăţii.

Programul de accelerare constă în „tot ceea ce antreprenorii au nevoie şi nimic din ceea ce nu îi interesează, îi face să îşi piardă timpul sau focus-ul”. Spre exemplu, acceleratorul EGV oferă acces la alţi investitori, atât din Europa cât şi din SUA, la servicii de recrutare, business development, marketing, legal sau operaţiuni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO