Business Hi-Tech

Fondul de investiţii Earlybird, care a descoperit UiPath, face o nouă investiţie în România: Compania IT FintechOS, condusă de Teodor Bildăruş, atrage o nouă finanţare, de 14 mil.dolari, pentru a menţine ritmul rapid de creştere şi pentru extinderea operaţiunilor la nivel global

Sergiu Neguţ şi Teodor Blidăruş

Sergiu Neguţ şi Teodor Blidăruş

Autor: Cristina Bellu

10.12.2019, 10:16 2783

FintechOS, start-up-ul fondat în 2017 de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, specializat în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, a atras o nouă finanţare, de 14 mil. dolari, care va fi utilizată pentru a continua ritmul rapid de creştere a companiei şi pentru extinderea operaţiunilor sale în Europa, dar şi în Asia de Sud-Est şi Statele Unite.

Finanţarea a fost condusă de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital, unul dintre primele fonduri de investiţii care au pariat pe UiPath - primul unicorn din industria locală de IT şi OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenţi Gapminder Ventures şi Launchub.

Totodată, start-up-ul anunţă că va investi puternic în dezvoltarea mai multor aplicaţii, servicii şi soluţii financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată şi personalizate pe multiple canale.

“Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor şi companiilor de asigurări oportunitatea de a acţiona şi de a reacţiona mai repede decât organizaţiile fintech, şi de a oferi clienţilor o experienţă superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile şi asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate şi experienţe îmbunătăţite considerabil pentru clienţii lor”, spune Teodor Blidăruş, CEO şi Co-Founder al FintechOS.

La rândul său, Sergiu Negut, Co-Fondator FintechOS consideră că este cea mai rapidă poveste de creştere în care s-a implicat până acum.

“Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels şi fonduri de investiţii începe să funcţioneze în România”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO