Business Hi-Tech

Fondul de venture capital ROCA X a investit anul trecut 3,5 milioane de euro în 7 startup-uri şi a avut 10 runde de follow on. ”Piaţa tech este în continuare unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru plasamente de capital”

Fondul de venture capital ROCA X a investit anul trecut...

Autor: Roxana Rosu

10.02.2022, 10:19 382

ROCA X a investit anul trecut 3,5 milioane de euro în 7 startup-uri şi a avut 10 runde de follow on, dublând numărul de tranzacţii şi valoarea acestora, a anunţat compania.

De asemenea, platforma de investiţii a triplat capitalul disponibil la 12 milioane euro.

La începutul lui 2022, fondul a derulat cea mai mare tranzacţie, prin care VC-ul a contribuit cu 900.000 euro la accelerarea adopţiei pe piaţa din US a BunnyShell.

„În 2021 ne-am depăşit estimările. Tot ce am realizat – de la majorarea de capital, extinderea portofoliului şi realizarea rundelor de follow on sunt dovezi ale performanţei echipei ROCA X şi a succesului principiilor şi viziunii noastre de selecţie. Este totodată o dovadă că piaţa tech este în continuare unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru plasamente de capital. Mai mult de atât, prin premiera înregistrării noastre ca EuVECA şi prin deschiderea către regimul „light” dezvoltat cu success de ASF, am contribuit la atingerea unei noi etape de dezvoltare a ecosistemului de start-up-uri românesc care acum încurajează apariţia unor micro-fonduri de investiţii atât în domeniul tehnologiei dar şi în alte domenii”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO