Business Hi-Tech

Forte Siemens mizeaza pe cresterea businessului de servicii profesionale in 2008

27.11.2007, 18:58 24

Forte Business Services, filiala locala de solutii si servicii IT a grupului german Siemens, a inregistrat o cifra de afaceri de 50 mil. euro in anul fiscal 2007 (octombrie 2006 - septembrie 2007), in urma cresterii puternice a businessului pe partea de servicii profesionale.
"Am reusit sa atingem pragul pe care ni l-am propus initial, ceea ce reprezinta o crestere de 100% pe an fiscal", a declarat Bogdan Constantinescu, 30 de ani, directorul executiv al companiei.
Anul calendaristic trecut, Forte Business Services a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 mil. euro, in scadere cu peste 30% fata de 2005. Reprezentantul companiei nu a dorit sa ofere informatii cu privire la profitul Forte, precizand ca s-a situat "acolo unde trebuie". Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, Forte Business Services a raportat un profit net de circa 345.000 de euro in 2006.
Contantinescu a mai spus ca valoarea contractelor noi castigate in anul fiscal 2007 s-a ridicat la 70 mil. euro, o parte din suma fiind deja incasata si contribuind la atingerea cifrei de afaceri de 50 mil. euro.
Forte are trei directii principale de business - infrastructura/implementare, outsourcing si servicii profesionale (SAP, solutii ERP, business intelligence).
"Cresterea a fost determinata in special de partea de servicii, circa 33% din totalul contractelor noi fiind incheiate pe acest segment. Firma a suferit o transformare majora a modului de business de anul trecut, iar acest proces va continua, intrucat dorim ca anul viitor sa ajungem la un raport 50%-50% intre infrastructura si servicii/ outsourcing", a declarat Constantinescu.
"De aceea investim mult pe partea de servicii profesionale si vom concura agresiv pe acest segment, atat in sectorul public, cat si in cel privat", a spus reprezentantul Forte.
El a adaugat ca cele mai multe venituri sunt generate de segmentul de infrastructura (50%), insa directiile de servicii profesionale si outsourcing sunt mai profitabile. Reprezentantul Forte a precizat ca afacerile cu sectorul public au inregistrat o imbunatatire vizibila fata de anul fiscal 2006, circa jumatate din cifra de afaceri a companiei provenind de pe acest segment.
Compania are in prezent peste 400 de angajati, in crestere cu 15% fata de inceputul anului, iar Constantinescu si-a mentinut obiectivele de 450 de persoane pana la sfarsitul lui 2007, respectiv 600 de angajati in 2008. "Tinta pentru sfarsitul anului viitor ramane valabila, insa depinde foarte mult si de calitatea oamenilor. Una dintre surprizele placute ale acestui an a fost atragerea unor persoane de calitate", a spus Constantinescu.
El considera ca piata incepe sa sufere din punctul de vedere al cantitatii. "Oamenii de calitate sunt deja ocupati, iar noile sperante sunt rare. De aceea, anul acesta vom avea o politica agresiva de angajare a oamenilor de la competitie. Cautam oameni cu experienta, chiar daca vom avea costuri mai ridicate", a conchis reprezentantul Forte.

Bogdan Constantinescu, directorul executiv al Forte Business Services: Forte a suferit o transformare majora a modului de business de anul trecut, iar acest proces va continua, intrucat dorim ca anul viitor sa ajungem la un raport 50%-50% intre infrastructura si servicii/outsourcing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO