Business Hi-Tech

Fortech Cluj, dezvoltator de soluţii software în regim outsourcing, afaceri de peste 121 milioane lei în 2021, plus 71%, cu un profit de 30 milioane de lei

Fortech Cluj, dezvoltator de soluţii software în regim...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.08.2022, 00:02 371

Compania clujeană Fortech, specializată în dezvoltarea de soluţii software în regim outsourcing, a închis anul 2021 cu afaceri de peste 121,6 milioane de lei (peste 24,8 mil. euro), înregistrând o creştere de 71% comparativ cu anul precedent, primul an de pandemie, când firma raporta o cifră de afaceri de puţin peste 71,1 mil. lei (14,5 mil. euro), arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pe parcursul anului trecut, profitul net al dezvoltatorului de soluţii software din Cluj s-a majorat cu peste 238%, ajungând astfel aproape de pragul de 30 de milioane de lei (peste 6,1 mil. euro) la finalul anului 2021, potrivit sursei citate anterior. De asemenea, şi pe parcursul primului an de pandemie, respectiv în 2020, profitul net al companiei Fortech a înregistrat o creştere semnificativă, de 90%, depăşind astfel 8,8 milioane de lei (1,8 milioane de euro). Anul trecut, numărul mediu de angajaţi din cadrul companiei Fortech s-a situat la 238, cu 49 în plus faţă de media înregistrată la finalul anului 2020. 

În prezent, compania clujeană caută să angajeze specialişti IT cu experienţă, dar şi din zona de entry-level, care să acopere mai multe funcţii şi roluri – precum junior Java developers sau Java developers, junior .NET developers sau .NET developers, front-end developers, DevOps engineers sau junior DevOps engineers, conform informaţiilor publicate de reprezentanţii companiei pe site-ul Fortech. 

În 2021, Fortech, care deţine birouri în Iaşi, Oradea şi Braşov, a înfiinţat o divizie nouă dedicată zonei de investiţii - Fortech Investments, care a avut ca obiectiv finanţarea de start-up-uri tech, implicarea în proiecte de tip joint-venture, sprijinirea unor proiecte pornite intern şi achiziţii de produse tech. De asemenea, în august 2021, Fortech a făcut prima achiziţie şi, astfel, a preluat compania Zipper Studios, o firmă de servicii de dezvoltare software din Cluj-Napoca cu afaceri de 400.000 euro în momentul achiziţiei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO