Business Hi-Tech

Fortinet: Viteza mare la net, catalizator pentru piaţa de soluţii de securitate

Fortinet: Viteza mare la net, catalizator pentru piaţa...

Autor: Radu Racu

09.10.2014, 00:03 212

Piaţa de soluţii unificate de securitate destinate companiilor va creşte în România cu un ritm de două cifre în următorii ani, urmând trendul din regiune, conform estimărilor din piaţă, citate de Adrian Danciu, country manager pentru România al  companiei americane Fortinet, unul dintre cei mai importanţi jucători de profil.

„Faptul că România se clasează pe primele locuri în lume la viteza de internet va duce la creşterea pieţei, pentru că există un volum tot mai mare de trafic care trebuie securizat“, a spus Danciu. Soluţiile de securitate oferite de Fortinet se încadrează în categoria UTM (Unified Threat Management – administrare unificată a ameninţărilor), cunoscute şi ca următoarea generaţie de firewall - practic o „barieră digitală“ de control al informaţiilor care intră şi ies dintr-o companie. Printre clienţii din România ai companiei americane se numără jucători de top din telecom sau din sistemul bancar. Pe piaţa locală, Fortinet a vândut soluţii de securitate care pleacă de la circa 500 de dolari, dar şi sisteme de top care pot depăşi, în cazul companiilor foarte mari, un milion de dolari.

La nivel mondial, piaţa de soluţii de securitate de tip UTM a fost evaluată la 10 miliarde de dolari în 2012, urmând să crească până la 13 miliarde de dolari în 2017, conform unui studiu al companiei de cercetare IDC. Fortinet, o afacere pornită în anul 2000 în California, a înregistrat în 2013 venituri de 615 milioane de dolari, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, conform rezultatelor financiare publicate pe site-ul propriu. Regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) generează circa o treime din businessul companiei americane.

Fortinet concurează la nivel global cu nume mari din domeniul reţelisticii, precum Cisco sau Check Point.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO