Business Hi-Tech

Fostul CEO al Hyundai a fost recrutat de Google pentru divizia de maşini fără şofer

Fostul CEO al Hyundai a fost recrutat de Google pentru...

Autor: Oana Stupinean

15.09.2015, 00:00 343
Gigantul american Google l-a numit la conducerea proiectului dedicat maşinilor care se conduc singure pe John Krafcik, un veteran în industria auto cu o experienţă de peste 10 ani, scrie Reuters.  Proiectul maşinilor „fără şofer“ a fost iniţiat de Google încă din 2009, cu intenţia de a revoluţiona industria auto, compania anticipând potenţialul de business în acest domeniu. Krafcik va ocupa poziţia de CEO de luna viitoare, când va începe să lucreze la proiect, potrivit reprezentanţilor Google.
Noul CEO al diviziei auto Google este fostul CEO de la site-ul de maşini TrueCar şi CEO al Hyundai în operaţiunile din SUA.

“Suntem mulţumiţi de progresele făcute, însă acum investim în construirea unei echipe care să ne ajute la dezvoltarea tehnologiei în următorii ani. Experienţa şi expertiza tehnică a lui John Krafcik ne va ajuta să ne atingem obiectivele în transformarea mobilităţii pentru milioane de oameni”, potrivit reprezentanţilor Google.

 

Cine este John Krafcik

Krafcik a petrecut peste 10 ani ca şeful operaţiunilor din SUA, ajutând producătorul corean să-şi mărească cota de piaţă din Statele Unite ale Americii cu peste 50%. Înainte a lucrat aproximativ 14 ani pentru Ford Motor pe poziţii de lidership, potrivit Google.

“Este o oportunitate foarte mare pentru mine să ajut Google să-şi dezvolte divizia maşinilor fără şofer cu un potenţial imens de creştere. Noua tehnologie poate salva mii de vieţi, poate furniza milioanelor de oameni o mobilitate mai uşoară şi ne poate ajuta pe toţi să scăpăm de toate lucrurile care ne enervează în timpul condusului”, a spus Krafcik.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO