Business Hi-Tech

Fostul ministru al IMM-urilor: Pentru celelalte ministere crowdfunding-ul este ceva SF

Autor: Roxana Rosu

11.02.2015, 00:06 404
România are nevoie de o lege în domeniul finanţării participative (crowdfunding-ului) pentru a putea asigura protecţia participanţilor care se înscriu pe aceste platforme şi pentru a atrage astfel bani pentru proiecte importante.
 
Momentan însă eforturile de a regle­menta acest tip de finanţare sunt blo­cate, iar platformele existente pe plan local nu pot concura cu rivalii internaţionali, au declarat invitaţii emisiunii ZF Live.
 
„Platformele de crowdfunding (finan­ţare participativă)  au apărut în SUA şi apoi în Europa din nevoia IMM-urilor, a start-up-urilor, de a obţine finanţări în lipsa unor împru­muturi bancare. Aceste plat­forme inter­mediază obţinerea de finanţare pe diferite proiecte, prin punerea în contact a antreprenorilor cu inves­titorii“, a declarat la ZF Live avocata Roxana Muşoi. În România, există două platforme de crowdfunding.
 
„Ce nu se asigură în lipsa unei legi specifice este protecţia investitorilor, punct-cheie în dezvoltarea acestui sistem alternativ de finanţare. Dacă nu se asigură protecţia investitorilor, prin supravegherea platformelor, nu există confortul că ei îşi vor recupera banii.“
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO