Business Hi-Tech

Foxconn, unul dintre principalii furnizori de chip-uri ai Apple, construieşte o fabrică de 9 miliarde de dolari în China împreună cu guvernul local

Foxconn, unul dintre principalii furnizori de chip-uri ai...

Autor: Alex Ciutacu

27.12.2018, 19:30 269

Compania taiwaneză Foxonn, care asamblează iPhone-urile companiei Apple, este în etapa finală de negocieri cu guvernul oraşului chinez Zhuhai pentru a construi o fabrică de chip-uri în regiune, printr-o investiţie totală de 9 miliarde de dolari, potrivit cotidianului de business Nikkei.

Investiţia totală ar ajunge la 9 miliarde dolari, care va fi susţinută de guvern prin subvenţii şi scutiri de taxe, potrivit Nikkei, care citează surse din apropierea discuţiilor.

Zhuhai este un oraş din provincia sudică Guangdong, în apropiere de Macau.

Planurile de a construi o fabrică cu tehnologie de ultimă generaţie vin pe fondul tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, tensiuni care au avut la bază şi extinderea Chinei în producţia de microchip-uri.

Foxconn va forma un joint venture pentru acest proiect cu grupul japonez Sharp, pe care l-a cumpărat în 2016, şi cu guvernul Zhuhai.

Sharp este singura subsidiară a Foxconn cu experienţă în producţia de chip-uri, potrivit Nikkei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO