Business Hi-Tech

Francezii de la Alten au încheiat 2020 cu afaceri de 127 mil. lei, plus 5% şi profit net de 18 mil. lei: Anul trecut am accelerat implementarea mai multor proiecte de inginerie si IT, în special la nivel local

Adrian Nicolae, Director Executiv al ALTEN România

Adrian Nicolae, Director Executiv al ALTEN România

Autor: Cristina Bellu

03.06.2021, 14:29 377

ALTEN România, subsidiară locală a grupului de origine franceză cu acelaşi nume şi una dintre cele mai importante companii de consultanţă în IT şi inginerie, a încheiat 2020 cu afaceri de 126,5 milioane de lei (peste 26 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de afacerile înregistrate în 2019, şi profit net de 17.8 milioane de lei (aproximativ 3,7 mil. euro).

Evoluţia businessului a fost susţinută de extinderea portofoliului de clienţi, pentru ambele divizii ale companiei, ALTEN TECHNO, şi ALTEN KEPLER. Cele două divizii au atras 18 noi clienţi din industrii precum: telecom, servicii consultanţă IT, sectorul bancar, energie sau automotive. În acelaşi timp, ALTEN KEPLER, care este, din 2008, singurul partener expert în soluţii Atlassian din România, a crescut portofoliul de licenţe şi a atras, anul trecut, 4 noi clienţi noi, menţionează un comunicat al companiei.

„2020 a fost un an complex pentru multe industrii. Am învăţat cu toţii să ne adaptăm din mers şi am accelerat implementarea mai multor proiecte de inginerie si IT, în special la nivel local. Faptul că am obţinut performanţă, în ciuda circumstanţelor deloc favorabile, ne determină să fim încrezători privind anul pe care îl parcurgem”, spune Adrian Nicolae, Director Executiv al ALTEN România.

Alten operează birouri în Bucureşti, Timişoara, Craiova, Piteşti şi Sibiu, iar la finalul anului trecut număra aproape 600 de angajaţi.

Echipa de specialişti ALTEN România se implică în proiecte de dezvoltare software, analiză de business, business intelligence (BI), project management, suport tehnic, inginerie auto sau hardware design. De altfel, divizia IT&C a companiei cuprinde consultanţi specializaţi în Java, .NET, PHP, C#, C++, Siebel, Cognos, MS BI şi Oracle BI, BSCS, în timp ce divizia tehnică are o echipă de consultanţi cu specializări în CATIA V5, NewPDM, SolidWorks, Matlab/ Simulink, HIL şi Autosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO