Business Hi-Tech

Francezii de la Atos România, cu afaceri de peste 110 mil. euro în 2020 şi peste 3.000 de angajaţi la nivel naţional, au în plan să recruteze 1.000 de IT-şti în 2022

Francezii de la Atos România, cu afaceri de peste 110...

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.02.2022, 15:22 253

Atos România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, vrea să atragă peste 1.000 de specialişti IT pe plan local, atât tineri la început de carieră, cât şi seniori şi profesionişti cu experienţă în domenii diverse, precum R&D, Cybersecurity, Application Development, Big Data and Security, High performance computers, Data Center and Hosting, Systems Applications and Products sau Cloud Enterprise Solutions ori Digital Workplace, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Căutăm de asemenea tineri absolvenţi pentru a intra în Academiile Atos, în special pentru cele de CyberSecurity, Cloud, Application Management, SAP şi DevOps”, au mai spus reprezentanţii Atos România.

Compania a înregistrat afaceri de peste 110 milioane de euro la finalul anului 2020 – ultimul an pentru care există date publice - în creştere cu aproximativ 16% faţă de anul precedent.

La nivel naţional, Atos România deţine birouri în Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Timişoara, şi înregistrează un număr de aproximativ 3.000 de angajaţi. De asemenea, în contextul digital accelerat de pandemia de COVID-19, atât procesul de recrutare, cât şi activitatea angajaţilor Atos România se va desfăşura cu precădere în sistem remote. Astfel, compania vizează atragerea de specialişti IT din toate oraşele ţării, nu doar în cele în care este prezentă cu sedii de birouri.

„Specialiştii deservesc mai mult de 300 clienţi în 15 ţări. De asemenea, compania are parteneriate cu instituţiii puternice de apărare, securitate cibernetică, ştiinţă şi sănătate, fiind una din cele mai importante organizaţii franceze de pe piaţa din România.”

La începutul anului 2022, Atos România a obţinut re-certificarea Great Place to Work (GPTW), prin care compania este recunoscută drept un angajator de top din perspectiva oferirii unei experienţe pozitive constante la locul de muncă.

„Certificarea se bazează pe rezultatele obţinute în cadrul unui studiu independent realizat în rândul angajaţilor. Printre altele, studiul relevă aprecierea pe care angajaţii companiei o au pentru mediul de lucru productiv de care beneficiază şi încrederea pe care o demonstrează faţă de manageri.”

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, Franţa a organizat la Paris o conferinţă europeană privind suveranitatea digitală, care se referă la capacitatea ţărilor europene de a păstra controlul asupra datelor şi tehnologiei digitale create în aceste state. Pe de altă parte, Laurence Auer, amabasadoarea Franţei în România, a răspuns invitaţiei Atos România şi a vizitat sediul companiei din Timişoara.

„Atos este una dintre cele mai de succes organizaţii tech franceze, România reprezentând un centru puternic de dezvoltare pentru companie, specialiştii noştri contribuind la cele mai mari proiecte Atos la nivel global”, a spus Catalina Dodu, Country Manager Atos România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO