Business Hi-Tech

Furnizori romani de outsourcing cauta clienti la CeBit

Furnizori romani de outsourcing cauta clienti la CeBit

In standul Romaniei de la targul IT&C CEBIT au expus 14 firme de soft si servicii IT

04.03.2010, 00:00 107

Cele 14 companii romanesti care participa in acest an la targulIT&C Cebit din Germania, unul dintre cele mai mari din lume,provin in special din Transilvania si incearca sa gaseasca clientinoi in strainatate, in special pe segmentul outsourcing.

"Ne intereseaza in primul rand piata germana. Dupa SUA, aceastaeste tara in care avem cele mai multe contracte", a declarat pentruZF Sorin Gavanescu, CEO al firmei craiovene IT Six Global,specializate in outsourcing. Cu actionariat 100% romanesc, companiaa avut afaceri de 2,1 mil. dolari anul trecut, potrivit luiGavanescu.

Firmele care participa in acest an la CeBit - dezvoltatori deaplicatii, furnizori de servicii IT si producatori - sunt RomSoft,IT SIX Global Services, MosaIQ Software?Services, GreenSoft,Ropardo, CodeSprins, CS Romania, Pentalog Inet, ForTech, VedaConsulting, Brusch, Ambo Software, Smart Tech International,Sety.

Cea mai mare companie romaneasca de la CeBIT este Pentalog,detinuta de un holding franco-germano-roman, care se ocupa cudezvoltarea de software la cerere. Cu peste 440 de angajati,compania are avut o cifra de afaceri in 2009 de 13 milioane deeuro. In Romania, compania are sedii in Sibiu, Brasov, Iasi siBucuresti. Statul roman a finantat cu 200.000 de euro participareala targ a celor 14 firme. "Participarea la targ este finantata dela bugetul de stat prin programul de promovare a exporturilor, carese deruleaza prin Ministerul Economiei", a declarat pentru ZFValerica Dragomir, director executiv al Asociatiei patronale aindustriei de soft si servicii (ANIS). "Scopul principal esteatragerea cat mai multor clienti straini. Ne dorim un rezultatpozitiv si credem ca asa va fi in conditiile in care ultimele datearata ca exporturile de servicii au fost cele care au mentinuteconomia romaneasca pe linia de plutire", a adaugat Dragomir.

Un stand de 9 metri patrati in cadrul CeBit a costat in acest anin jur de 12.000 de euro. In 2009 bugetul alocat de MinisterulEconomiei a inclus o cofinantare de 50% pentru deplasarea unuidelegat al fiecarei companii, facilitate retrasa in acest an.

Targul anual de la Hanovra asteapta in acest an peste 300.000 devizitatori, mai putin cu 100.000 fata de anul precedent. Laeveniment sunt prezenti peste 4.150 de expozanti din aproape 70 detari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO