Business Hi-Tech

Furnizorul belgian de soluţii IT&C Cegeka aşteaptă 50 de studenţi în cadrul programului Cegeka Academy 2022: „Vrem să extindem tehnologiile în fiecare an pentru a ne adresa unei palete cât mai largi de studenţi”

Andra Antonescu, HR Director la Cegeka România

Andra Antonescu, HR Director la Cegeka România

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.02.2022, 15:51 65

Cegeka România, furnizor belgian de soluţii IT&C, cu 680 de angajaţi la nivel naţional, a deschis a treia ediţie a programului Cekega Academy dedicat studenţilor din facultăţile tehnice aflaţi în ani terminali sau la master din Bucureşti, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Astfel, circa 50 de studenţi vor participa în cadrul programului Cegeka Academy 2022, cu 13 mai mulţi faţă de ediţia de anul trecut.

„Ne dorim să extindem tehnologiile în fiecare an pentru a ne adresa unei palete cât mai largi de studenţi. Suntem extrem de fericiţi că anul trecut am descoperit tineri dornici să înveţe, iar 15 dintre ei ni s-au alăturat în diverse proiecte. Scopul nostru rămâne, în continuare, să investim în educaţia studenţilor şi a elevilor, să le oferim un bagaj de cunoştinţe tehnice şi non-tehnice care să îi ajute la început de carieră”, a spus Andra Antonescu, HR Director la Cegeka România.

Programul Cegeka Academy 2022 se va desfăşura pe parcursul a 12 săptămâni, cu focus pe trei tehnologii – Java, .NET şi Frontend. Pe lângă noţiunile teoretice şi tehnice pe care studenţii le vor dobândi alături de mentorii lor – programatori din cadrul Cegeka – ei vor mai avea acces şi la informaţii de HR, despre reuşita unui proces de recrutare sau sfaturi despre cariera profesională.

De asemenea, în fiecare săptămână, mentorii le vor prezenta noţiuni tehnice, urmate de probleme sau exerciţii pentru o mai bună înţelegere a teoriei, dificultatea crescând gradual pe măsura avansării în program. În ultima lună a Cegeka Academy, studenţii vor fi împărţiţi în echipe, iar fiecare echipă va avea de realizat un proiect. Scopul acestui proiect nu reprezintă doar utilizarea şi aprofundarea noţiunilor învăţate până în acel moment, dar şi dezvoltarea de soft skills: comunicare în echipă, stabilirea priorităţilor şi rezolvarea taskurilor.

„Noi, ca echipă de mentori, sperăm ca acest program să fie cât mai folositor pentru toţi studenţii participanţi. Chiar dacă doar o parte dintre ei vor continua să lucreze la Cegeka, suntem convinşi că această experienţă îi va ajuta pe toţi să îşi diversifice cunoştinţele în domeniu şi să obţină un job ca programator. Consideram că un astfel de program de învăţare este util pentru orice student, aflat la finalul studiilor, completând cunoştinţele tehnice obţinute în timpul facultăţii (...),” au spus mentorii din cadrul Cegeka Academy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO