Business Hi-Tech

Furnizorul de servicii de reparaţii Electronics Suport Division (ESD) a avut afaceri de 103 mil. lei, în scădere cu peste 7% în 2020

Furnizorul de servicii de reparaţii Electronics Suport...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.05.2021, 00:00 106

Compania de servicii de reparaţii a echipamentelor de comunicaţii Electronics Suport Division (ESD), deţinută de antreprenorii Mihai Oleinic şi Bogdan Bunda, a înregistrat afaceri de aproximativ 103,3 milioane de lei (20,9 mil. euro) la finalul anului 2020, în scădere cu peste 7% faţă de anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Profitul net al companiei a scăzut şi el cu peste 10% anul trecut, depăşind cu puţin 5 milioane de lei (circa 1 mil. euro), însă, numărul de angajaţi a crescut cu 44 de persoane (25%), astfel că la finalul anului 2020, în cadrul Electronics Suport Division lucrau 220 de angajaţi. De asemenea, cheltuielile totale ale companiei au înregistrat o scădere de aproximativ 6,4% pe parcursul anului trecut, ajungând la o valoare de puţin peste 98,2 milioane de lei (circa 19,9 mil. euro), potrivit sursei citate anterior.

Compania românească Electronics Suport Division oferă servicii de consultanţă, suport tehnic, reparaţii şi vânzare pentru produse de comunicaţii mobile, electronice şi electrocasnice, având trei linii de business: service autorizat de producători - pentru companii precum Samsung, LG, Philips, Huawei, Xiaomi sau Realme -, retail şi corporate sales – consultanţă, integrare şi dezvoltare, dedicat IMM-urilor, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO