Business Hi-Tech

Furnizorul local de soluţii software Bento estimează afaceri de peste 26 mil. lei la finalul anului, plus 72%. În S1/2021, compania şi-a majorat veniturile cu 88%, la 12 mil. lei

Furnizorul local de soluţii software Bento estimează...

Autor: Cristina Bellu

21.09.2021, 10:59 129

Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează afaceri de 11,9 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2021, în creştere cu 88% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care activitatea companiei a fost intensă atât în ceea ce priveşte contractele recurente cât şi în cazul proiectelor noi, care au bifat o contribuţie de 72% în cifra de afaceri.

„Majoritatea clienţilor noştri sunt companii blue-chips active în industrii solide, precum energie sau telecomunicaţii. Acestea generează o cerere semnificativă în ceea ce priveşte implementarea de soluţii pentru digitalizare şi automatizare care să le îmbunătăţească productivitatea. De asemenea, industria de IT se află într-o etapă de creştere accelerată la nivel global şi observăm că din ce în ce mai multe companii de toate dimensiunile au decis să sporească investiţiile în servicii software şi IT,” spune Vlad Bodea, cofondator şi Executive Managing Partner al Bento. 

Serviciile şi soluţiile companiei sunt furnizate prin intermediul liniilor de business Dezvoltare Software şi IT, Infrastructură şi Cloud.

În cadrul diviziei de dezvoltare software, Bento dezvoltă şi implementează proiecte complete şi asigură mentenanţa şi evoluţia continuă a produselor proprii dezvoltate de companie. În prima jumătate a anului, divizia Dezvoltare Software a înregistrat venituri de 3,3 milioane de lei, în creştere cu 53% faţă de primul semestru din 2021.

În ceea ce priveşte divizia de IT, Infrastructură şi Cloud, activitatea este împărţită în derularea de proiecte bazate pe servicii şi revânzarea de echipamente şi software ale terţilor. Veniturile obţinute în cadrul acestei divizii în prima parte a anului au fost de 8,5 milioane de lei, cu 106% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. 

„Rezultate înregistrate în primele şase luni ale anului sunt conforme cu bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2021. Estimăm ca pentru întreg anul  să atingem venituri totale de 26,3 milioane de lei, în creştere cu 72% faţă de 2020 şi să raportăm astfel cele mai bune rezultate financiare de la înfiinţarea companiei,” spune Radu Scarlat, Partener şi General Manager al Bento.

Compania vizează extinderea portofoliului de produse software proprii şi a prezenţei soluţiilor şi serviciilor Bento la nivel regional.

„Avem în vedere diverse scenarii de dezvoltare, inclusiv realizarea de parteneriate cu investitori din domeniu sau listarea la bursa din Bucureşti,” adaugă Radu Scarlat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO