Business Hi-Tech

Galaxy S6 edge este la fel de rezistent la îndoituri precum iPhone 6 Plus

Galaxy S6 edge este la fel de rezistent la îndoituri...

Autor: Cătălin Niţu

03.04.2015, 16:40 750

Fenomenul Bendgate a venit şi a trecut, însă aceasta a creat o nouă metodă de testare a telefoanelor noi apărute. Faptul că iPhone 6 Plus poate fi îndoit cu uşurinţă a dus la verificarea mai atentă a dispozitivelor mobile, iar acum compania de garanţii SquareTrade oferă filmări cu majoritatea smartphone-urilor recente. Deşi Samsung a profitat de momentul în care telefonul companiei Apple era pus într-o lumină proastă, promovând rezistenţa dispozitivelor sale, noul Galaxy S6 edge nu pare să fie prea departe de acesta în teste.

Galaxy S6 edge nu este încă pe piaţă şi nu putem şti cu siguranţă dacă acesta are într-adevăr o problemă cu îndoirea ramei metalice, însă rezultatele celor de la SquareTrade spun că acesta este la fel de rezistent precum iPhone 6 Plus. Acesta se îndoaie după ce este aplicată o presiune de aproximativ 55 de kilograme, egală cu cea necesară pentru a îndoi un telefon Apple.  Cu toate acestea, problemele telefonului Samsung par a fi şi mai grave, iar vinovatul este chiar ecranul curbat.

Noua protecţie din sticlă rotunjită la margini arată foarte bine şi probabil că este foarte plăcută atingerii, însă nu este la fel de rezistentă precum sticla plată. Atunci când este aplicată presiune asupra display-ului, marginile curbate încep să se crape. 

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO