Business Hi-Tech

Gapminder discută cu investitori să ajungă la fonduri totale de 40 mil. euro

Gapminder discută cu investitori să ajungă la fonduri...

Autor: Adrian Seceleanu

04.02.2019, 00:07 405

Dan Mihăescu: În 2019 fondul ar putea acorda finanţări de tip „seed“ de peste 8 milioane euro.

Fondul de investiţii de capital de risc Gapminder concentrat pe start-up-urile hi-tech din România şi Europa Centrală şi de Est, care şi-a început activitatea în 2018 cu fonduri totale de 26 mil. euro, se află în discuţii cu investitori pentru a atrage capital nou, ţinta fiind ca la ju­mă­tatea anului volumul to­tal al fondurilor să ajungă la 40 mil. euro.

„Am adus investitori noi în fond, iar unii din­tre investitorii exis­tenţi au ve­nit cu bani noi. Ţinta noastră este ca până în luna iunie să ajungem la 40 de mi­lioane de euro“, a declarat într-un in­terviu pentru ZF Dan Mihăescu, par­te­ner fondator al Gapminder VC.

El nu a oferit detalii despre investitori, adă­u­gând însă că fondul este deja aproa­pe de a atinge pra­gul unui capital total de 35 mil. euro.

Cea mai mare par­te a capitalului iniţial al fondului, în care parteneri sunt cinci români şi un fran­cez, a fost obţinută prin Progra­mul Ope­ra­ţional Com­pe­ti­ti­vi­ta­te 2014 - 2020, cu cofi­nan­ţare prin Fon­dul Eu­ro­pean de Dez­voltare Regională.

Primul an de activi­ta­te al Gap­min­der a fost unul în care s-a muncit „enorm“ şi în care echi­pa fondului a dis­cutat cu sute de com­panii pentru a fi­naliza primele tran­zacţii – cu o va­loare de aproape 5 mil. euro.

Fondul îşi va continua şi în acest an procesul de a identifica noi companii în care să inves­teas­că, iar suma finanţărilor ar putea de­păşi 8 mil. euro doar pentru tran­zac­ţiile de tip „seed“.

„Continuăm şi în 2019 procesul de scanare, de a găsi com­panii, este ceva ce facem încontinuu. Cred că anul acesta vom ajunge în zona aceea de 8 milioane de euro finanţări în partea de seed, poate chiar mai mult pentru că proiectele de succes evoluează foarte repede şi au nevoie de finanţare, au nevoie de acel «combustibil pentru rachete», ei au nevoie repede de combustibil, şi consumă repede ca orice rachetă“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO