Business Hi-Tech

GECAD ePayment: Cumparaturile online de Paste au crescut cu 50%, la 3,8 mil. euro

GECAD ePayment: Cumparaturile online de Paste au crescut cu 50%, la 3,8 mil. euro

Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment: Media platilor efectuate online cu cardul a ajuns la 98 de euro

01.05.2008, 20:35 20

Cumparaturile online cu plata prin card efectuate in Romania in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste au crescut cu 50% fata de intervalul similar din anul trecut, pana la 3,8 milioane de euro, iar media a crescut in luna aprilie la 98 de euro, de la 87 de euro in primul trimestru al anului.
Principalele produse si servicii comercializate in aceasta perioada au fost cele din industria telecom, produse IT&C, carti, jucarii si bilete la spectacole, au declarat oficialii GECAD ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic.
Pachetele turistice si biletele de avion au avut, de asemenea, o pondere importanta, acestea fiind insa achizitionate in lunile anterioare pentru perioada ce include Pastele si 1 mai.
"Produsele si serviciile din turism, telecom si IT aduc cea mai mare parte a veniturilor in general, indiferent de momentul anului. Pana in acest moment, au prins cel mai bine la utilizatorul roman de internet. Spre deosebire de anul trecut insa, de data aceasta cumparaturile online de Paste au inclus si alte tipuri de produse, respectiv carti si jucarii, produse pretabile pentru cadouri", a spus directorul general al companiei, Carmen Sebe.
Numarul mediu de tranzactii zilnice au atins, in intervalele 15-17 aprilie si 21-25 aprilie cate 1.700 de operatiuni, depasind uneori si nivelul de 2.000 de comenzi, spre deosebire de luna martie, cand numarul mediu de comenzi zilnice a fost de 1.100-1.200.
"Pentru urmatoarea perioada, avand in vedere ca incepe sezonul de vara si o serie lunga de concerte, ne asteptam sa creasca semnificativ vanzarile de pachete turistice si bilete la spectacole", a adaugat Sebe.
Pentru anul 2008, compania Romcard, care furniza serviciile de tranzactii cu carduri bancare, estimeaza ca piata de comert electronic cu plata online prin card va avansa in 2008 cu 50% fata de 2007, la peste 50 de milioane de euro, cu un total de circa 675.000 de tranzactii. Piata comertului electronic cu plata online prin card bancar a inregistrat o valoare de 35 mil. euro anul trecut, iar oficialii Gecad ePayment estimeaza ca in acest an aceasta valoare se va dubla la 70 mil. euro.
Numarul tranzactiilor si volumul platilor efectuate online cu card bancar pe piata locala se va mentine la o cota redusa, principalele cauze ale acestei situatii fiind numarul mic de utilizatori de internet si teama manifestata fata de aceste mijloace de plata, spun oficialii companiei Gecad ePayment.
In acelasi timp, reprezentantii companiilor cu activitate online estimeaza pentru piata comertului electronic, unde sunt incluse si alte modalitati de plata, pe langa cele online cu cardul bancar, dublarea valorii, la valoarea de 250 de milioane de euro, urmand sa atinga pragul de un miliard de euro in 2010, principalele produse vandute pe aceasta piata fiind cele din domeniul IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO