Business Hi-Tech

Gemini CAD Systems, românii care au scris de la zero un soft de proiectare pentru industria textilă, preluaţi de grupul francez de tehnologie Lectra

Traian Luca, CEO şi fondator al Gemini CAD Systems

Traian Luca, CEO şi fondator al Gemini CAD Systems

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.09.2021, 11:00 661

♦ Lectra a anunţat recent că a ajuns la un acord pentru a cumpăra compania Gemini CAD Systems într-o tranzacţie totală care se poate situa între 13 şi 20 mil. de euro ♦ În 2020, Gemini CAD Systems a înregistrat afaceri de peste 5,6 mil. euro, plus 2,4%.

Compania românească Gemini CAD Systems din Iaşi, care dezvoltă soluţii software pentru firme mici şi mijlocii, fondată în 2004 de Traian Luca, va fi cumpărată de grupul francez Lectra, furnizor de soluţii de inteligenţă industrială - software, hardware, date şi servicii, într-o tranzacţie ce va ajunge la circa 13 – 20 de milioane de euro şi va dura aproximativ cinci ani, potrivit reprezentanţilor Lectra.

„Suntem încântaţi să ne alăturăm grupului Lectra. Suntem convinşi că împreună cu conducerea Lectra vom putea creşte gradul de competitivitate şi vom accelera transformarea digitală în zona de fashion şi modă”, a spus Traian Luca, CEO şi fondator al Gemini CAD Systems.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO