Business Hi-Tech

German Electronics estimează afaceri de 750.000 euro din distribuţia de electronice

German Electronics estimează afaceri de 750.000 euro din distribuţia de electronice

Foto Cristina Nichituş

Autor: Claudiu Ilioiu

07.09.2012, 00:00 757

German Electronics, unic distribuitor al brand-ului german Conrad Electronic în România, estimează pentru acest an afaceri de 750 de mii de euro, mai mari cu 11% faţă de 2011, când a înregistrat venituri de 677 mii de euro.

"În acest an estimăm afaceri de 750 de mii de euro, iar anul viitor ne aşteptăm să depăşim pragul de un milion de euro, datorită catalogului de produse lansat în România. Tot în 2013 vrem să deschidem un magazin cu produse electronice în Bucureşti", a declarat Olimpiu Olar, administratorul companiei. Olar nu a oferit mai multe detalii cu privire la investiţiile pe care le va face în Bucureşti pentru deschiderea magazinului.

Compania a lansat ieri un catalog de produse electronice despre care afirmă că este cel mai mare dintre cele editate pe piaţa locală. "Catalogul anual Conrad 2012 - 2013" are 800 de pagini în care sunt prezentate peste 15.000 de produse electronice. Principala activitate a firmei German Electronics o constituie comercializarea produselor companiei Conrad pe teritoriul României.

Din totalul clienţilor, 40% sunt persoane juridice, iar cele mai cumpărate produse sunt cele din secţiunea "Casă şi grădină". Cele mai multe comenzi vin din Bucureşti, în timp ce preţul mediu pe o comandă este de 70 de euro. German Electronics este o firmă cu capital privat românesc, cu sediul în Oradea, judeţul Bihor. Compania are 10 angajaţi. Conrad, companie fondată în Berlin în 1923, este unul dintre cei mai mari retaileri europeni de produse electronice, cu o cifră de afaceri anuală de peste 1,5 mld. euro. Compania germană este prezentă prin filiale şi firme partenere în 18 ţări din Europa, printre care şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO