Business Hi-Tech

Germania va limita cantitatea de date pe care Facebook o poate strânge despre utilizatori

Germania va limita cantitatea de date pe care Facebook o...

Autor: Adrian Seceleanu

08.02.2019, 00:00 60

Compania americană Facebook va fi nevoită să reducă volumul de date colectate despre utilizatori în Germania după o decizie istorică a unei instanţe judecătoreşti, care a decis că reţeaua socială a abuzat de poziţia dominantă pe care o deţine pe piaţă pentru a strânge informaţii despre utilizatori fără acordul acestora, scrie Reuters.

Autorităţile din Germania sunt în mod particular preocupate de modalitatea prin care Facebook strânge date despre clienţi de la terţe aplicaţii - inclusiv WhatsApp şi Instagram, care sunt deţinute tot de Facebook. În viitor Facebook nu va mai avea voie să-şi forţeze utilizatorii să fie de acord cu o colectare fără nicio limită a datelor şi cu asocierea la contul de Facebook a unor informaţii care provin din alte surse”, a declarat Andreas Mundt, şeful autorităţii pentru concurenţă din Germania. Facebook a anunţat că va face apel împotriva deciziei pentru a le putea oferi utilizatorilor din Germania „o experienţă completă”.

Dacă Facebook nu va respecta decizia amenzile ar putea ajunge până la 10% din cifra de afaceri globală. „Decizia este una istorică. Este limitată la Germania, dar impresia mea este că decizia poate fi exportată şi că ar putea avea un impact semnificativ asupra modelului de business al Facebook”, a comentat Thomas Vinje, partener la casa de avocatură Clifford Chance din Bruxelles.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO