Business Hi-Tech

Germanii de la Delivery Hero devin acţionari în cele mai mari trei platforme locale de comenzi online de mâncare

Germanii de la Delivery Hero devin acţionari în cele...

Autor: Ioana Nita

12.12.2016, 00:05 443

Grupul german Delivery Hero care deţine indirect două dintre cele mai mari platforme de mâncare online de pe piaţa locală - Quicky.ro şi Oliviera.ro, a intrat şi în acţionariatului Foodpanda, liderul pieţei autohtone de profil, în urma uneia dintre cele mai improtante tranzacţii de pe acest segment la nivel internaţional. 

Incubatorul german de start-up-uri Rocket Internet a vândut platforma pentru comenzi online de mâncare Foodpanda către compania germană Delivery Hero, care operează cea mai mare reţea globală de profil, cu peste 100.000 de restaurante în portofoliu, potrivit informaţiilor din presa internaţională. Delivery Hero era prezentă până acum pe piaţa din România doar prin intermediul HelloHungry, compania bulgară care administrează platformele Quicky.ro şi Oliviera.ro.

Valoarea tran­zacţiei dintre Rock­et Internet şi Deli­very Hero nu a fost făcută publică, sin­gurele informaţii dis­ponibile indi­când faptul că achi­ziţia Food­pan­da va fi finan­ţată prin emi­siunea de noi acţi­uni în cadrul Delivery Hero pentru acţionarii actuali ai Foodpanda. Astfel, participaţia Rocket Internet în cadrul Delivery Hero va ajunge la 37,7%. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO