Business Hi-Tech

Germanii de la Delivery Hero trec platforma de comenzi online de mâncare hipMenu din Cluj sub umbrela foodpanda

Germanii de la Delivery Hero trec platforma de comenzi...

Autor: Ioana Nita

30.10.2019, 00:00 400

Grupul german Delivery Hero, care deţine de la finalul lui 2016 platforma de comenzi online de mâncare foodpanda şi care a achiziţionat şi jucătorul local hipMenu în august anul trecut, a decis comasarea operaţiunilor din România sub brandul foodpanda. Astfel, începând cu data de 1 decembrie 2019, hipMenu va trece integral pe platforma foodpanda, potrivit unui anunţ al grupului german.

Prin trecerea hipMenu la foodpanda, cele două servicii de livrare de mâncare vor oferi românilor acces la cea mai mare varietate de restaurante în peste 17 oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Cluj, Braşov, Piteşti, Craiova, Ploieşti, Baia Mare, Brăila şi Târgu-Mureş. 

Platforma hipMenu a fost lansată în anul 2013, la Cluj-Napoca, de către Dan Klausmeier şi Ciprian Costa, director tehnic şi cofondator, cel care a avut ideea, a dezvoltat conceptul şi a realizat implementarea produsului pe piaţa românească. Odată cu achiziţia hipMenu anul trecut, grupul german a devenit liderul pieţei locale în ceea ce priveşte agregatoarele pentru comenzi online de mâncare, afacerile cumulate ale foodpanda şi hipMenu, depâşind 16,5 milioane lei în 2018, conform datelor raportate de companiile care admistrează cele două platforme la Ministerul de Finanţe. Principalul competitor al foodpanda pe piaţa locală este Takeaway, grupul olandez care a intrat pe piaţa locală prin achiziţia jucătorului local Oliviera.

De la începutul lunii decembrie clienţii care accesează platforma hipMenu vor fi redirecţionaţi automat spre interfaţa foodpanda. Aplicatia de mobil nu va mai fi disponibilă pe App Store şi Google Play, iar celor care au aplicaţia descarcată li se va afişa un ecran care îi va direcţiona către aplicaţia foodpanda. Procesul de integrare este aproape finalizat, cele două platforme unindu-şi astfel întregul serviciu de livrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO