Business Hi-Tech

Germanii trec la Linux

18.06.2004, 00:00 10

Primaria din Munchen a aprobat mutarea celor 14.000 de computere ale administratiei locale de pe platforme Windows pe un sistem open-source, realizat pe baza Linux.
Practic a fost confirmat oficial anuntul facut anul trecut, conform caruia autoritatile germane incearca sa obtina reducerea cheltuielilor din bugetul IT prin adoptarea platformelor deschise. "Nu vom da publicitatii detalii ale planului de migrare la Linux", au spus oficialii germani. Transferul se va realiza in urma unei lictatii publice, care va avea loc luna viitoare, iar lucrarile de implementare a noului sistem de operare vor incepe in Octombrie, cu distribuitorul selectat in urma licitatiei. Deocamdata in cursa s-au inscris IBM, SuSe Linux si Novell, care au ajutat de fapt oficialii adminsitratiei sa ia decizia migrarii pe sisteme deschise. Proiectul este prevazut a se incheia in 2008. Pentru a usura migrarea la Linux, oficialii au inceput deja cu SAP un proiect de consolidare a numarului de aplicatii folosite, care in momentul de fata se ridica la peste 1.300. Majoritatea vor fi inlocuite cu aplicatii standard, care vor rula pe server, ca aplicatii web.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO