Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile, a avut în 2017 afaceri de 802 mil. lei, cu o marjă de 4%. „Distribuitorii sunt buni în criză. Când piaţa creşte, producătorii merg direct la retaileri”

21 iun 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 801,7 mil. lei (175,5 mil. euro), în scădere cu 6,3% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile la Ministerul Finanţelor Publice. 

Distribuitorul a raportat un profit net de 28,3 mil. lei (6,2 mil. euro), în scădere cu 1,4% faţă de anul anterior, corespondent unei marje de câştig net de aproape 4% din cifra de afaceri. Compania a avut în 2017 un număr mediu de 22 de oameni, în creştere cu 2 persoane faţă de anul anterior. Dan Ştefănescu, proprietar şi CEO al companiei, spune despre rezultate că au fost „în linie cu aşteptările”, dar influenţate şi de decizia unor companii de a lucra direct cu unii retaileri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Gersim
, telefoane mobile
, distribuitor
, retaileri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide