Business Hi-Tech

Gersim, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile: Am vândut cu 10% mai multe mobile Huawei

Autor: Miruna Diaconu

26.11.2019, 08:10 1252
Anul 2019 a fost unul „foarte bun“ pentru Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile şi tablete de pe piaţa locală, a declarat în cadrul emisiunii de business ZF Live Alexandru Munteanu, director comercial al companiei.

„2019 a fost semnificativ mai bun pentru Gersim faţă de anul trecut, nu aş spune neaşteptat de bun, dar foarte bun“ din punctul de vedere al businessului, a afirmat Munteanu, fără a oferi detalii despre evoluţia rezultatelor companiei. În 2018 Gersim a raportat afaceri de 713,1 mil. lei (153,2 mil. euro), în scădere cu 11% faţă de anul precedent.

Munteanu a declarat că în ciuda discuţiilor din jurul Huawei, compania a reuşit să vândă mai mult în România în acest an. „Huawei a reuşit anul acesta, la nivel local, să aibă o strategie foarte bună astfel încât noi ca şi distribuitori în primele 10 luni am reuşit să vindem cu 10% mai mult decât tot anul trecut“. El a adăugat că piaţa de smartphone-uri din România este caracterizată în prezent de o migraţie către modelele mai scumpe.

„Cifrele noastre sunt aliniate cu politica producătorilor, atât Samsung cât şi Huawei au un interes mai mare în zona de telefoane mai scumpe, ceea ce a dus şi în cazul nostru, la un preţ mediu mai mare anul acesta faţă de anul trecut, focusul tuturor este către zona de premium şi high-end, chiar şi clienţii se uită la telefoanele cu performanţe superioare“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO