Business Hi-Tech

GfK: Vânzările de smartphone-uri cu ecrane mari, aproape de o triplare în trimestrul 1/2019

Tiberiu Pop, CEO al cel.ro: Scăderea de pe IT să fie interpretată ca o revenire la normal, anul trecut fiind înregistrată o creştere arfificială generată de minatul de criptomonede.

Autor: Adrian Seceleanu

09.05.2019, 00:08 202

Piaţa electro-IT a scăzut per ansamblu cu 2%, la 700 milioane de euro, dar pentru anumite categorii de produse cererea a rămas ridicată.

Vânzările de smartphone-uri cu ecrane de peste 5,6 inchi (14,2 cen­timetri) au înregistrat în primul trimestru din acest an o valoare de 231 mil. euro, aproa­pe triplu în raport cu valoarea conta­bi­lizată în aceeaşi perioadă a anului precedent, reflec­tând preferinţa consumatorilor pentru mo­dele mai scumpe, conform datelor din studiul privind evoluţia pieţei electro-IT realizat de com­pania de cercetare şi analiză GfK. Datele companiei indică pe de altă parte şi o scă­dere accentuată din punct de vedere va­loric pentru segmentul telefoanelor mobile simple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO