Business Hi-Tech

Încă un gigant din China atacă piaţa de gadgeturi din România. Distribuitorul Black Tech a deschis în Bucureşti primul “Mi Store” de pe piaţa locală - un magazin dedicat Xiaomi, numărul patru global pe piaţa de smartphone-uri

Încă un gigant din China atacă piaţa de gadgeturi din...

Autor: Alex Ciutacu

20.04.2019, 17:18 2596

Distribuitorul Black Tech Group SRL, companie controlată de antreprenori chinezi, cu afaceri de 22 mil. lei în 2018, a deschis în Bucureşti primul magazine “Mi Store” de pe piaţa locală, prin care comercializează produsele gigantului chinez Xiaomi, al patrulea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Magazinul este amplasat în incinta Mega Mall din Bucureşti, în urma unei investiţii iniţiale care s-a ridicat la 250.000 de euro.

„Am ales această locaţie pentru că este un mall în creştere în piaţa de malluri din Bucureşti care este foarte competitivă. În urma analizei noastre considerăm că aceasta este locaţia potrivită”, a declarat Dan Amariei, director vânzări Black Tech Group.

Compania Black Tech activează pe piaţa locală din 2018, când a înregistrat afaceri de 21,6 milioane de lei. Reprezentanţii Black Tech, care afirmă că sunt distribuitori autorizaţi ai Xiaomi pentru România, au precizat că majoritatea produselor firmei chineze care au fost disponibile pe piaţa locală la diferiţi retaileri au fost aduse de firmă.

La finalul anului 2017, Xiaomi a devenit al treilea cel mai vândut brand de smartphone-uri într-un clasament în care se bate cu co-naţionalii de la Huawei şi sud-coreeni de la Samsung.

Compania a adus la lansare şi noul smarthphone Xiaomi Mi 9, cu cameră foto de 48 MP, care urmează să fie pus la vânzare şi pe piaţa locală începând cu săptămâna viitoare

Chinezii de la Xiaomi au crescut exponential la nivel global în ultimii ani printr-un model de business bazat pe preţuri mai mici şi terminale cu configuraţii tehnice puternice.

Pe lângă smartphone-uri, în magazinul Mi Store operat de Black Tech sunt prezentate mai multe tipuri de produse, de la smartphone-uri şi smartwatch-uri, până la biciclete electrice, căşti, router, aspiratoare sau led-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO