Business Hi-Tech

Gigantul Amazon angajează 75.000 de persoane în plină criză

Gigantul Amazon angajează 75.000 de persoane în plină...

Autor: Ioana Nita

14.04.2020, 00:00 142

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anunţat ieri că va angaja 75.000 de persoane pentru a suplimenta personalul din depozit şi pentru livrări, în condiţiile în care vânzările online cresc într-un ritm alert ca urmare a măsurilor luate de guvernul din SUA în lupta cu pandemia de coronavirus, care îi obligă pe americani să stea în casă, scrie Reuters. Cele 75.000 de poziţii noi vin în completarea celor 100.000 de poziţii deschise pe care retailerul online american le anunţase anterior. Reprezentanţii Amazon se aşteaptă să cheltuiască peste 500 milioane de dolari la nivel de grup pentru creşterea salariilor pentru muncitori în perioada pandemiei, suma estimată iniţial fiind de 350 milioane de dolari.

„Ştim cât de mulţi oameni au fost afectaţi din punct de vedere economic în condiţiile în care locurile de muncă din ospitalitate, restaurante şi turism au fost pierdute sau îngheţate din cauza crizei, aşa că oricine este binevenit să ni se alăture la Amazon până când lucrurile vor reveni la normal, iar foştii angajatori îşi vor putea relua activitatea”, se arată într-o postare pe blog-ul companiei. Numărul total de angajaţi ai Amazon variază în funcţie de sezon, vârful fiind atins de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, numărul maxim de salariaţi ai gigantului american din perioada sărbătorilor de iarnă s-a situat la 798.000 – full-time şi part-time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO