Business Hi-Tech

Gigantul american Amazon atacă o nouă piaţă: comerţul alimentar tradiţional

Gigantul american Amazon atacă o nouă piaţă:...

Autor: Ioana Nita

12.10.2016, 00:00 896

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online la nivel global, are în plan să construiască supermarketuri şi să dezvolte o reţea de locaţii din care se pot ridica cumpărăturile online de alimente, ca parte a strategiei sale de a ataca şi industria tradiţională de comerţ alimentar, scrie Bloomberg citând publicaţia americană The Wall Street Journal. 

Compania va comercializa în magazinele sale doar produse perisabile precum produse lactate sau carne, iar clienţii vor putea de asemenea să comande şi alte produse în magazin, livrarea realizându-se în aceeaşi zi.

În plus, Amazon are în plan să lanseze şi o reţea de locaţii de tip drive-in în care clienţii care au comandat online vor putea ridica produsele fără a se da jos din maşină.

Acest serviciu, cunoscut sub denumirea de proiectul Como, va fi disponibil însă doar pentru cei care se vor abona. Intrarea Amazon pe piaţa de comerţ alimentar reprezintă un atac la adresa retailerilor tradiţionali precum Wal-Mart.

Acesta din urmă a lansat la rândul lui în urmă cu peste un an un serviciu de tip drive-in de unde clienţii îşi pot ridica comenzile efectuate online.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO