Business Hi-Tech

Gigantul american Microsoft lansează noi dispozitive Surface ce pot fi integrate cu sistemul de operare Windows 11: „Oferim o gamă de produse care completează sistemul de operare Windows 11, ce urmează a fi lansat luna viitoare”

Surface Slim Pen 2

Surface Slim Pen 2

Autor: Alexandra Cepăreanu

25.09.2021, 12:50 97

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, cu afaceri şi în România, a dezvoltat noi dispozitive care pot fi integrate cu sistemul de operare Windows 11 ce va fi  lansat în luna octombrie a acestui an, conform unui comunicat transmis de reprezentanţii gigantului american.

„Pe măsură ce experienţele de computing au fost reinventate prin intermediul Windows, inovaţiile hardware ne-au ajutat pe tot mai mulţi dintre noi să interacţionăm cu ele. De la primul mouse care a permis productivitatea de tip <point and click> până la conceptul de <2-în-1> care a introdus ecrane tactile cu funcţie de scris şi o serie de capabilităţi moderne, sistemul de operare Windows şi dispozitivele compatibile cu acesta au redefinit acţiunile care se pot face cu ajutorul unui computer. De-a lungul timpului, Microsoft a observat că cele mai semnificative experienţe vin din inovaţiile care îmbină componente de hardware cu unele de software şi astfel, Surface a dezvoltat un hardware care să nu reprezinte doar o etapă în dezvoltarea Windows, ci să impulsioneze progresul platformei şi pe cel al ecosistemului”, au transmis reprezentanţii Microsoft.

Una dintre cele mai importante actualizări a portofoliului Surface poate fi observată la nivel de ecran.

„Echipate cu ecrane PixelSense, o nouă tehnologie pentru accesoriile cu care sunt prevăzute, microfoane şi camere premium, cipuri de siliciu puternice şi o formă versatilă, noile dispozitive Surface sunt concepute pentru a duce inovaţia Windows la nivelul următor.”

Astfel, Surface Laptop Studio este gândit şi dezvoltat pentru dezvoltatori, profesionişti din industria creativă, gameri şi designeri, dispozitivul oferind puterea unui desktop, portabilitatea unui laptop şi, în acelaşi timp, şi un studio creativ.

„În plus, Surface Slim Pen 2 se depozitează perfect în slotul de sub tastatură, unde se fixează pe suport magnetic şi se încarcă, pentru un acces facil oricând este nevoie. Cu ajutorul acestui dispozitiv, utilizatorii pot crea aplicaţii, reda videoclipuri şi rula jocuri ultra-rapide. Surface Laptop Studio poate fi achiziţionat la preţuri începând cu 1.599,99 dolari şi este disponibil pentru precomandă pe pieţele selectate.”

În ceea ce priveşe Surface Pro 8, acesta este peste două ori mai rapid decât Pro 7, fiind echipat cu procesoare Intel® Core™ de a 11-a generaţie, două porturi Thunderbolt 4 şi construit pe platforma Intel® Evo™. Având toate aceste caracteristici, Windows 11 instalat şi o autonomie a bateriei de până la 16 ore, Surface Pro 8 devine cel mai puternic dispozitiv de acest tip, potrivit reprezentanţilor Microsoft.

„Surface Pro 8 dispune de un ecran tactil PixelSense vibrant de 13”, care se întinde de la o margine la alta a dispozitivului. Acesta este cel mai avansat ecran din punct de vedere tehnic pe care Surface l-a construit şi, de asemenea, Pro 8 este dispozitivul hibrid ideal, ce le oferă oamenilor o tabletă dinamică atunci când sunt în mişcare şi o configurare perfectă atunci când lucrează de acasă. Noua tastatură Surface Pro Signature asigură capabilităţi de stocare şi funcţia de încărcare a noului Surface Slim Pen 2, astfel încât acesta să fie mereu la îndemână şi gata de utilizare. Surface Pro 8 poate fi achiziţionat la preţuri începând cu 1099,99 dolari şi este disponibil pentru precomandă pe pieţele selectate.”

De asemenea, Microsoft consideră că produsele îi reflectă pe cei care le realizează şi pe cei care le folosesc, astfel că s-a axat pe furnizarea celor mai importante actualizări ale portofoliului Surface â, oferind o gamă de produse care completează sistemul de operare Windows 11 şi întreaga serie de experienţe prin care oamenii să creeze şi să se conecteze la ceea ce le place.

În prezent, majoritatea produselor sunt disponibile pentru precomandă pe pieţele selectate, iar din 5 octombrie vor avea disponibilitate generală, urmând ca Surface Adaptive Kit să devină disponibil ulterior, în cursul acestui an.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO