Gigantul american Oracle a ajuns în România la peste 4.500 de angajaţi şi continuă să crească

30 oct 2017 Autor: Ioana Nita

Centrul Oracle de pe plan local este cel mai mare din Europa, fiind de altfel în top cinci cele mai mari subsidiare din lume ale companiei americane. În ultimii 5-6 ani, Oracle a fost desemnat anual cel mai dorit angajator din România, nu doar în industria IT, ci dintre toate – financiar, petrol, gaze şi celelalte.

Oracle România, subsidiara locală a gigantului american cu acelaşi nume, a ajuns în prezent la peste 4.500 de angajaţi, centrul local ajungând astfel în top cinci cele mai mari subsidiare din lume ale companiei de tehnologie. Anul trecut, subsidiara Oracle din România a avut în medie 3.600 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. „În prezent în cadrul Oracle România lucrează peste 4.500 de persoane care se împart aproape în mod egal în departamentele non-tehnice şi tehnice. Ponderea angajaţilor din zona tehnică începe însă să crească comparativ cu cea a angajaţilor nontehnici”, a declarat pentru ZF Sorin Mîndruţescu, directorul general al Oracle România. Gigantul american are în România echipe dedicate pentru o serie de activităţi non-tehnice, cum ar fi zona financiară, contracte, relaţia cu partenerii, salarizare sau „deal management”, la activităţi tehnice precum suport hardware, software, relaţii cu clienţii, consultanţă vânzări, consultanţă pentru clienţii din America de Nord şi dezvoltare software.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
oracle
, romania
, angajati
, crestere
, american
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide