Business Hi-Tech

Gigantul american Oracle intră în cursa contracronometru şi se bate cu Microsoft pentru achiziţia TikTok. Preşedintele Trump a promis că dacă TikTok nu va fi cumpărată de o firmă americană până la jumătatea lui noiembrie, aplicaţia va fi blocată

Gigantul american Oracle intră în cursa...
18.08.2020, 10:48 524

Oracle a intrat în discuţii pentru achiziţia TikTok, concurând cu gigantul Microsoft, care deja şi-a făcut publică intenţia, potrivit Financial Times. Discuţiile se află încă în stadiile preliminare. 

Discuţiile pentru achiziţia TikTok vin în contextul în care preşedintele Donald Trump a promis că va bloca aplicaţia dacă nu va fi achiziţionată de o companie americană până la jumătatea lunii noiembrie.

Oracle ia în considerare achiziţia activelor şi operaţiunilor TikTok din SUA, Canada, Australia şi Noua Zelandă.

Oracle lucrează cu un grup de investitori americani care deja deţin o participaţie din ByteDance, părintele TIkTok, inclusiv General Atlantic şi Sequoia Capital.

Până acum, Microsoft a fost principalul pretendent pentru achiziţia TikTok, de când a anunţat la începutul lunii august intenţia de achiziţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO