Business Hi-Tech

Gigantul Apple pune pe piaţă cel puţin 75 de milioane de iPhone-uri 5G până la finalul anului

Gigantul Apple pune pe piaţă cel puţin 75 de milioane...

Autor: Alex Ciutacu

01.09.2020, 11:53 3157

Gigantul Apple le-a cerut furnizorilor să construiască cel puţin 75 de milioane de iPhone-uri 5G pentru finalul anului, în linie cu dimensiunea lansării de anul trecut, ceea ce arată că americanii au încredere în produs chiar şi în mijlocul recesiunii, potrivit Bloomberg.

Compania cu sediul în California estimează că ar vânzările pentru noua generaţie de iPhone ar putea ajunge până la 80 de milioane de unităţi în 2020.

Astfel, gigantul pregăteşte pentru luna octombrie lansarea a patru modele noi cu capabilităţi 5G şi un design nou, conform surselor citate de publicaţia americană.

Dincolo de reconfigurarea pregătită pentru iPhone, Apple va lansa un nou iPad Air, două versiuni noi de Apple Watch şi un nou model de căşti.

Apple şi furnizorii sporesc masiv producţia în fiecare an înainte de lansările din toamnă. În vara lui 2019, furnizorilor li s-a cerut să pregătească 75 de milioane de căşti. Ţinta de producţie pentru 2018 s-a ridicat la un nivel similar de unităţi.

În timp ce pandemia de Covid-19 a afectat puternic economia globală şi a pus presiune pe lanţurile de furnizori, Apple are aşteptări mari în ceea ce priveşte cererea pentru iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri, întrucât mulţi oameni lucrează şi studiază de acasă în continuare.

În acest sens, Apple a surprins piaţa la ultimele raportări, întrucât cererea pentru iPhone este încă ridicată. Produsul generează încă jumătate din vânzările totale ale Apple, iar în sezonul sărbătorilor raportul poate ajunge şi până la 60%, în mod obişnuit.

Acţiunile Apple au crescut cu 76% pe bursa americană de la începutul anului, devenind astfel prima companie americană care depăşeşte o capitalizare bursieră de 2.000 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO