Business Hi-Tech

Gigantul Facebook alege Londra ca centru principal pentru a dezvolta plăţile mobile prin intermediul WhatsApp şi angajează ingineri de soft

Gigantul Facebook alege Londra ca centru principal pentru...

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2019, 12:05 1139

Compania Facebook a ales Londra ca centru principal pentru dezvoltarea plăţilor mobile prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, în încercarea de a câştiga cotă de piaţă în noua industrie, potrivit CNBC.

Aplicaţia de mesagerie va începe să angajeze în Londra şi caută în prezent 100 de ingineri de soft pentru platforma de plăţi. Compania vrea să angajeze cel mai mult în Londra, dar plănuieşte să deschidă câteva poziţii şi în Dublin, Irlanda.

„Suntem nerăbdători să lucrăm cu unii dintre cei mai buni experţi tehnici şi operaţionali din Londra şi Dublin pentru a pregăti al doilea deceniu al aplicaţiei WhatsApp. (...) WhatsApp este cu adevărat un serviciu global iar aceste echipe ne vor ajuta să furnizăm serviciul de plăţi prin WhatsApp dar şi alte funcţii pentru utilizatorii din toată lumea”, a transmis Matt Idema, directorul operaţional al WhatsApp, pentru CNBC.

Decizia de a alege Londra în locul unui oraş american ar putea fi văzută drept o mutare tactică, încât WhatsApp este extrem de folosit în Marea Britanie iar capitala Marii Britanii este considerată un hub pentru fintech-uri.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, încearcă să lanseze servicii de plăţi mobile într-un mod din ce în ce mai agresiv. Astfel, serviciu de plăţi mobile valabil prin intermediul aplicaţiilor de socializare aruncă Facebook în aceeaşi cursă cu Venmo şi cu alte aplicaţii de transfer de bani.

„Cred că trebuie să fie la fel de uşor să trimiţi bani ca atunci când trimiţi o poză”, a declarat Zuckerberg recent în cadrul conferinţei anuale F8 pentru dezvoltatori, organizată de companie luna trecută.

Compania a testat serviciile de plăţi prin intermediul WhatsApp cu un milion de utilizatori din India. Zuckerberg a anunţat că produsele de plăţi vor fi lansate şi în celelalte ţări pe finalul acestui an.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO