Business Hi-Tech

Gigantul francez Coface vrea să angajeze încă 50 de specialişti în centrul IT din Capitală

Gigantul francez Coface vrea să angajeze încă 50 de...

Autor: Cristina Bellu

05.10.2017, 15:28 225

La şase luni de la inaugurarea centrului de dezvoltare IT din Bucureşti, gigantul francez Coface, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de asigurări de credit, caută să-şi completeze echipa locală cu încă 50 de specialişti.

Proiectul Coface Technologies este unul de succes şi în plină expansiune şi creşte aşa cum ne-am aşteptat. În ciuda faptului că piaţa IT este concurenţială, am reuşit să atragem talente în echipa noastră de specialişti. Una dintre marile noastre provocări este să găsim un număr semnificativ de programatori experţi Java, specialişti baze de date.”, spune Robert Lupoiu, Head of Development, Coface Technologies.

În momentul de faţă, dintre cele 80 de posturi de specialişti IT scoase la concurs, au fost ocupate 30, obiectivul companiei fiind de a completa echipa până la finele anului.

Toţi specialiştii IT recrutaţi beneficiază de programe de formare internă şi externă, în scopul de a fi permanent informaţi, din punct de vedere tehnic.

Centrul IT Coface Technologies se întinde pe o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi, în clădirea Globalworth Plaza (Nusco Tower) din zona Pipera. Deschiderea sediului a însemnat o investiţie de cca. 500.000 de euro.

Grupul francez, cu afaceri totale de 1,4 mi­liarde de euro anul trecut,  este prezent în peste 100 de ţări şi are circa 4.300 de angajaţi.  Pe plan local, Coface este prezent de zece ani, în 2015 obţinând un profit net de 8,4 milioane lei (echivalentul a 1,9 milioane de euro) şi având în medie 21 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO