Business Hi-Tech

Gigantul Huawei va construi o unitate de cercetare şi dezvoltare în Anglia, în valoare de 1.2 miliarde de dolari, urmând ca aproximativ 400 de locuri de muncă să fie create

Gigantul Huawei va construi o unitate de cercetare şi...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

25.06.2020, 17:49 2180

Huawei Technologies a declarat joi că a primit autorizaţia pentru a construi o unitate de cercetare şi dezvoltare în valoare de 1,2 miliarde de dolari în Anglia, relatează Reuters.

Facilitatea va angaja aproximativ 400 de persoane şi se va concentra pe producţia de dispozitive optice pentru utilizarea în sisteme de comunicaţii cu fibră optică, a declarat compania într-un comunicat.

Această mişcare îi va supăra pe oficialii americani şi pe unii parlamentari britanici care îi solicită premierului Boris Johnson să reconsidere decizia din ianuarie de a acorda Huawei un rol limitat în reţelele britanice 5G. Washingtonul spune că echipamentele Huawei sunt folosite de Beijing pentru spionaj, o acuzaţie pe care compania chineză o neagă.

Huawei a spus că planurile sunt parte a dezvoltării unui sit de 200 de hectare în apropiere de Cambridge, la aproximativ 70 km nord de Londra şi de a stimula investiţiile în zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO