Business Hi-Tech

Gigantul Microsoft se numără printre victimele atacului cibernetic SolarWinds, în care mai multe agenţii guvernamentale din SUA au fost afectate

Gigantul Microsoft se numără printre victimele atacului...

Autor: Alex Ciutacu

18.12.2020, 11:39 521

Gigantul Microsoft a descoperit că a fost una dintre victimele atacului cibernetic masiv care a afectat mai multe agenţii guvernamentale din SUA şi care a fost scos la iveală de oficialii americani săptămâna aceasta, potrivit Reuters.

Compania utilizează soluţii de gestionare a reţelelor Orion, software dezvoltat de SolarWinds, care a fost utilizat în ceea ce se suspectează a fi un atac cibernetic rusesc asupra unor agenţii americane vitale, precum şi a altor entităţi.

Mai multe surse au declarat pentru agenţia de presă că şi o serie de produse Microsoft au fost utilizate în cadrul atacului cibernetic de către hackeri.

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a emis un avertisment rar de securitate cibernetică, joi, în care a detaliat faptul că anumite servicii din cloud-ul Microsoft Azure au fost compromise de hackeri.

„Ca şi alţi clienţi SolarWinds, am căutat în mod activ urme ale acestui actor şi putem confirma că am descoperit astfel de urme în mediul nostru, pe care le-am izolat şi le-am eliminat”, a transmis un purtător de cuvânt al Microsoft, adăugând că angajaţii companiei nu au descoperit „niciun indiciu că sistemele companiei au fost utilizate pentru a-i ataca pe alţii”.

Cu toate acestea, o altă sursă a declarat pentru Reuters că Departamentul de Securitate Naţională (DHS) nu crede că sistemele Microsoft au fost calea prin care au pătruns atacatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO