Business Hi-Tech

Gigantul tech Huawei intenţionează să construiască prima fabrică europeană de echipamente 5G în Franţa

Gigantul tech Huawei intenţionează să construiască...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

27.02.2020, 17:13 1563

Huawei va construi prima sa fabrică europeană, în Franţa, a declarat joi Liang Hua, preşedintele companiei, care care se luptă, la nivel mondial, cu acuzaţiile SUA potrivit cărora Beijingul ar putea folosi echipamentul firmei pentru spionaj, anunţă Reuters.

Liang Hua a declarat că va investi 200 de milioane de euro în prima fază, de înfiinţare a unităţii, care va crea 500 de locuri de muncă.

Europa a devenit pentru Huawei un teren de luptă major, în condiţiile în care neagă că echipamentul său reprezintă o ameninţare la adresa securităţii.

"Acest site va furniza echipamente pentru întreaga piaţă europeană, nu doar Franţa", a declarat Liang într-o conferinţă de presă.

Tehnologia 5G va antrena un salt imens în viteza şi capacitatea comunicaţiilor şi un vârf exponenţial în conexiunile între miliarde de dispozitive, de la frigidere inteligente până la maşini fără şofer.

Nu este clar dacă decizia lui Huawei a avut binecuvântarea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care a curtat investitorii străini, dar a şi avertizat despre intrarea companiilor din China în economia Uniunii Europene.

Liang a declarat că Huawei şi-a prezentat planul guvernului francez.

Franţa este în stadii incipiente de extindere a reţelei sale 5G şi încă nu a selectat furnizori. Guvernul Macron a afirmat că, în principiu, ar favoriza Nokia sau Ericsson, dar că va avea o atitudine corectă faţă de Huawei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO