Business Hi-Tech

Google: 10.000 de clienti romani folosesc AdWords

24.03.2010, 23:02 160

Google are in Romania aproximativ 10.000 de clienti, persoanefizice si companii care incearca sa se promoveze online pe motorulde cautare prin intermediul AdWords, serviciul de publicitateonline al companiei, a declarat Amelia Cretu, manager in cadrulGoogle, care se ocupa de AdWords in Romania.

AdWords este un serviciu de publicitate online platita carefunctioneaza dupa metoda cost pe clic, ceea ce inseamna ca unclient va fi taxat doar in momentul in care un utilizator a datclic pe link-ul anuntului sau de pe Google.

Spre exemplu, daca un magazin de pantofi plateste Google pentrua-i pozitiona anuntul in partea de sus a paginii de cautari, iar unclient da un clic pe acesta, asta inseamna 1 euro incasat decompania americana. Magazinul online al retailerului IT&CDepozitul de calculatoare, dc-shop.ro, cheltuie aproximativ 4.000de dolari (2.900 de euro) lunar, potrivit administratorului web alsite-ului, Ionut Catalin Sutu.

Afacerile Google in Romania sunt estimate la cateva milioane deeuro, piata locala de publicitate online fiind evaluata la circa 20de milioane de euro anul trecut.

Reprezentanta Google a declarat ca in acest an companiaamericana isi va deschide un birou in Romania, procedura derecrutare fiind in plina desfasurare. In prezent, sediul dinIrlanda se ocupa si de afacerile din Romania. Cretu nu a precizatcati oameni vor fi angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO