Business Hi-Tech

Google a cumpărat start-up-ul Looker pentru 2,6 miliarde dolari

Google a cumpărat start-up-ul Looker pentru 2,6 miliarde...

Autor: Ioana Nita

14.02.2020, 00:00 136

Gigantul american Google a anunţat ieri că a finalizat achiziţia start-up-ului Looker, care dezvoltă soluţii de analiză a datelor, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 2,6 miliarde dolari, scrie Techcrunch.com. Ca atare, start-up-ul Looker face parte acum din platforma Google Cloud. „Google Cloud şi Looker împărtăşesc o filozofie comună în ceea ce priveşte furnizarea de soluţii deschise şi sprijinirea clienţilor oriunde s-ar afla - fie că este pe Google Cloud, în alte cloud publice sau în spaţii“, a scris pe blogul său Thomas Kurian, CEO-ul Google Cloud.

„Pe măsură ce mai multe organizaţii adoptă o strategie multi-cloud, clienţii şi partenerii Looker se pot aştepta la o susţinere continuă a tuturor sistemelor de gestionare a datelor cloud precum Amazon Redshift, Azure SQL, Snowflake, Oracle, Microsoft SQL Server şi Teradata.“ Start-up-ul Looker, fondat în 2011, a reuşit să obţină finanţări de peste 280 de milioane de dolari, potrivit Crunchbase, până în momentul achiziţiei. Printre investitori s-au numărat Redpoint, Meritech Capital Partners, First Round Capital, Kleiner Perkins, CapitalG şi PremjiInvest. Ultima tranzacţie anterioară achiziţiei a fost o investiţie din seria E de 103 milioane de dolari, start-up-ul fiind evaluat atunci, în decembrie 2018, la 1,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO