Business Hi-Tech

Google a investit 100 de milioane de dolari într-o staţie de exploatare a energiei eoliene

Google a investit 100 de milioane de dolari într-o staţie de exploatare a energiei eoliene
20.04.2011, 13:15 56

Google a investit 100 de milioane de dolari pentru a crea ceamai mare fermă de vânt din lume şi a anunţat mai multe planuri deinvestiţii în infrastructura de vehicule electrice, scrieLatimes.com.

Departamentul de energie al Statelor Unite a declarat că a făcutun parteneriat cu populara companie IT şi alţii pentru a ajutaşoferii să găsească staţii de încărcare electrică în ţară.

Google se va alia cu National Renewable Energy Laboratory învederea utilizării aplicaţiei Google Maps ca fundaţie pentru o bazăde date online unde vor fi prezente toate staţiile de încărcarepentru maşinile electrice.

Cu o zi înainte de anunţul departamentului energiei, companiaGoogle a anunţat că a investit 100 de milioane de dolari într-ofermă de energie eoliană de 845 de megawatti din Arlington, Oregon.Instalaţia, dezvoltată de Caithness Energy, va folosi turbine de laGereral Electric şi va fi finalizată în 2012.

Până acum, Google a investit peste 350 de milioane dolari înproiectele de energie regenerabilă, inclusiv într-o centrală deenergie solară din Germania şi una din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO