Business Hi-Tech

Google, acuzat că trişează la ştergerea link-urilor din lista cu rezultate a motorului său de căutare

Google, acuzat că trişează la ştergerea link-urilor...

Autor: Aurelian Mihai

26.07.2014, 14:35 287

Ordinul dat de Curtea Europeană de Justitie, obligând Google să accepte cereri pentru înlăturarea din lista cu rezultate Google Search a anumitor link-uri care duc spre pagini unde sunt postate informaţii învechite, nepotrivite sau irelevante despre persoana solicitantă, stârneşte în continuare discuţii aprinse. Autorităţile europene sunt acuzate că prin măsurile luate fac primii paşi către instaurarea cenzurii, iar modul de aplicare defectuos lasă loc pentru abuzuri. Bombardat deja cu peste 90.000 cereri pentru înlăturarea de informaţii din listele Google Search, gigantul american are dificila sarcină de a evalua fiecare cerere în parte şi determina care solicitări sunt legitime sau ar trebui ignorate ca fiind abuzive.

Având în vedere numărul uriaş de cereri primite şi presiunile la care sunt supuşi angajaţii Google pentru analizarea fiecărei solicitări în parte, apariţia situaţiilor în care sunt blocate de la afişare şi link-uri către informaţii de interes public nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO