Business Hi-Tech

Google amendată cu 100.000 de euro în Franţa pentru că nu a curăţat "lista de căutări"

Google amendată cu 100.000 de euro în Franţa pentru...

Autor: Departament Economic

25.03.2016, 12:55 175

Singurul mod în care Google poate face faţă noii politici de confidenţialitate din Europa este prin delistarea tututor rezultatelor neconcordante care apar în toate site-urile, informează autoritatea de reglementare din Franţa.

În mai 2014, Curtea Europeană de Justiţie a decis că oamenii pot cere motoarelor de căutare, precum Google sau Bing (de la Microsoft) să şteargă informaţiile irelevante din căutările web care cuprind numele oamenilor, numind aceasta ”dreptul de a fi uitat”. Google a acceptat noile reglementări, însă a curăţat numai căutările de pe site-uri precum Google.de şi Google.fr, pe premisele că orice altă acţiune ar avea un impact negativ asupra liberei circulaţii a informaţiei.

Autorităţile franceze au răspuns că, ”în ciuda afirmaţiilor Google”, delistarea numelor irelevante din toate extensiile nu îngrădeşte libertatea de exprimare şi nu înseamnă ştergerea de content de pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO