Business Hi-Tech

Google Bucharest SRL, venituri în scădere raportate la Finanţe pentru 2015: 15,9 mil. lei

Google Bucharest SRL, venituri în scădere raportate la...

Autor: Adrian Seceleanu

03.06.2016, 00:05 318
Google Bucharest SRL, compania deţinută de gigantul american Google în România, a raportat pentru anul 2015 la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) o cifră de afaceri de 15,95 milioane de lei (3,58 mil. euro), în scădere cu 0,5% faţă de anul precedent, conform datelor publice disponibile pe site-ul MFP. De asemenea, compania a raportat un profit net de 901.382 lei, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, şi un număr mediu de 14 angajaţi.
 
Pe de altă parte, veniturile obţi­nute de gigantul american de pe piaţa de publicitate din România sunt esti­ma­te a fi de câteva zeci de milioane de euro pe an, şi într-o creştere accelerată. „În total, piaţa locală de digital repre­zin­tă cam 150 mil. euro, din care Go­ogle şi Facebook fac împreună 65%”, a estimat miercuri la ZF Live Dragoş Stanca, fondatorul ICEE Fest, cel mai mare festival de internet din Europa de Est, şi partener şi reprezentant al Think Digital Group în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO