Business Hi-Tech

Google cumpără compania de livrări BufferBox

Google cumpără compania de livrări BufferBox

Autor: Adrian Seceleanu

03.12.2012, 00:05 817

Google, cel mai mare motor de căutare pe internet din lu­me, a cumpărat cu 17 milioane de dolari compania canadiană BufferBox, care oferă un serviciu de livrare a produselor achi­ziţionate online prin care clienţii pot lua coletele din lo­caţii convenabile aflate în apropierea locuinţei sau biroului fără a mai fi nevoiţi să stea acasă pentru a aştepta curierii, scrie Bloomberg.

Cum funcţionează mai exact BufferBox? Compania a am­plasat sisteme de depozitare asemănătoare unor cutii poş­ta­le în diferite locaţii - în care curierii pot lăsa produsele achi­zi­ţionate online. Utilizatorii aleg cea mai convenabilă locaţie BufferBox de unde doresc să ridice produsele comandate online, iar curierii lasă coletul în acel ansamblu de "cutii poş­tale". Spre deosebire de căsuţele poştale clasice, cele utilizate de BufferBox nu trebuie să fie închiriate de utilizatori pentru a fi utilizate: aceştia pot alege orice locaţie, pentru că în mo­men­tul în care coletul este livrat ei primesc un cod pin unic. Odată introdus acest pin la locaţia aleasă este deschisă cutia în care este depozitat coletul adresat persoanei respective. Cutiile în care se fac livrările sunt accesibile non-stop.

"Vrem să eliminăm pe cât posibil fricţiunile din experienţa de cumpărare online, economisind banii şi timpul clienţilor", au comentat oficialii Google achiziţia, fără a oferi alte detalii.

Achiziţia realizată de Google arată că gigantul online are în plan să concureze cu Amazon pe segmentul comerţului on­line, a comentat presa internaţională. Amazon operează un ser­viciu similar cu cel al BufferBox, care este denumit Amazon Locker. BufferBox, care funcţiona într-un incubator de start-up-uri, abia lansase serviciul în teste în Canada şi avea doar şapte angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO