Business Hi-Tech

Google lucrează la un proiect care va permite controlul dispozitivelor fără ca acestea să fie atinse

Google lucrează la un proiect care va permite controlul...

Autor: Departamentul Life

03.06.2015, 15:43 178

Prin acest proiect, Google speră să revoluţioneze modul în care oamenii interacţionează cu tehnologia.

Intitulat "Project Soli", noul proiect al companiei se foloseşte de un radar (un senzor) pentru a detecta mişcările mâinii şi micile mişcări ale degetelor şi pentru a controla astfel toate funcţiile unui dispozitiv, de la volumul acestuia până la pornirea şi oprirea sa, conform Business Insider.

Acest senzor este mai mic decât o unghie şi poate fi integrat în aproape orice dispozitiv.

"Radarul are proprietăţi pe care nicio altă tehnologie nu le are", a declarat Ivan Poupyrev, fondatorul "Project Soli", într-o înregistrare video în care prezintă acest proiect. "Poate fi utilizat prin diferite materiale, poate fi integrat în obiecte, ne permite să realizăm mişcările într-un mod precis şi ce este cel mai interesant la acest radar este că poate fi redus ca dimensiuni şi poate fi introdus într-un cip minuscul", a mai spus acesta.

Acest proiect încearcă să interpreteze complexitatea unei mâini într-o nouă tehnologie, împingând lucrurile mai departe de banala atingere a dispozitivelor şi aplicând fineţe acţiunilor umane în zona virtuală.

Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în acest moment o companie prezentă pe toate marile pieţele globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO