Google mai cumpără 200 de patente de la IBM

4 ian 2012 Ziarul Financiar

Google a cumpărat încă 217 de patente de la gigantul IBM, după ce vara trecută a achiziţionat 1.000 de astfel de patente de la aceeaşi companie, informează ZDNet.

Patentele ţin de tehnologii de infrastructură şi de telefonia mobilă, dar şi de baze de date şi chiar maşini autonome.

Google a achiziţionat 187 de patente şi 36 de cereri de patentare. Anul trecut gigantul internet a preluat Motorola Mobility, obţinând astfel accesul la 17.000 de patente şi 7.000 ce cereri de patentare.

Prin aceste achiziţii compania speră să se protejeze de eventualele chemări în instanţă de către companii producătoare de telefoane precum Apple.

În august, Google a acuzat Apple şi Microsoft că conspiră împotriva sistemului de operare Android, companiile angajându-se într-o "campanie ostilă, organizată" pentru a duce la creşterea preţurilor pentru telefoanele Android, prin însuşirea de drepturi de proprietate intelectuală.

 
Cuvinte cheie:
Google
, patente
, patentare
, proprietate intelectuale

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide