Business Hi-Tech

Google plăteşte 20.000 de dolari celor care reuşesc să îi spargă browserul

Google plăteşte 20.000 de dolari celor care reuşesc să îi spargă browserul

Autor: Adrian Voicu

03.02.2011, 17:18 92

Gigantul internet Google a anunţat că este dispus să plăteascăun premiu de 20.000 de dolari primei persoane care va reuşi săgăsească un punct slab browserului Chrome, informează Computerworld.

Acesta este cel mai mare premiu oferit vreodată de o companie încadrul concursului Pwn2Own, care se va desfăşura în Vancouver, princare programatorii sunt invitaţi să "spargă" un program.

Printre alte programe pentru spargerea cărora se oferă premiisunt IE, Firefox şi Safari pentru care se promite un premiu de15.000 de dolari şi calculatorul pe care se află programul.Premiile sunt cu 5.000 de dolari mai mari decât cele oferite anultrecut şi de trei ori mai mari decât cele oferite în 2009.

Google este prima companie care s-a arătat dispusă să participecu un premiu la acest concurs. Browserul produs de companie, GoogleChrome, este singurul din cele patru care izolează procesele salede procesele sistemului de operare, nepermiţând codurilor de tipmalware să părăsească aplicaţia şi nedevenind astfel o poartă deintrare pentru astfel de coduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO