Business Hi-Tech

Google primeşte încă o lovitură de la Uniunea Europeană: Amendă gigant de 1,5 miliarde euro pentru a treia încălcare a normelor antitrust

Google primeşte încă o lovitură de la Uniunea...

Autor: Alex Ciutacu

20.03.2019, 13:42 420

Gigantul Google a fost pedepsit cu a treia amendă în tot atâţia ani de către Uniunea Europeană, potrivit Business Insider.

Compania deţinută de giantul Alphabet a fost amendată cu 1,49 miliarde euro miercuri de Comisarul european pentru Competivitate, Margrethe Vestager, pe fondul unor practici anti-competivitate sesizate în activitatea serviciului de advertising AdSense.

Vestager a anunţat amenda printr-o postare pe contul său de Twitter.

Ea a spus că Google a fost pedepsită pentru „practici ilegale în brokerajul cu advertising pentru a-şi cimentui poziţia dominantă de piaţă”.

„Nu ar trebui să facă asta – au refuzat consumatorilor dreptul de a alege produse inovatoare şi preţuri corecte”, adaugă ea.

Mai exact echipa condusă de Vestager a descoperit că gigantul Google includea „clauze restrictive în contractele” cu terţii, ceea ce interzicea rivalilor din piaţa motoarelor de căutare să plaseze publicitate pe acele website-uri care lucrau cu AdSense de la Google, potrivit unui comunicat de presă care anunţă decizia în mod oficial.  

Amenda vine după ce Google a primit o sancţiune record de 5 miliarde dolari în luna iulie a anului trecut pentru abuz de poziţie dominantă prin Android. Gigantul a mai fost amendat şi în septembrie 2017 cu 2,7 miliarde dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO